Проглас (6/1994)

Арxив | брой 6 / 1994

Животът е отречена смърт!

Посланията са воля на Небето за духовния живот – зов за завръщане!

Настоящото Послание утвърждава ново битие. То пулсира като духовна вълна – Вълната на Мъдростта; ражда йерархията Деца на Деня; осенява човечеството; и е неделимо наследие.

Посланието не е урок за ума, а идея за обожествяване – за свобода, за живот. Единствен Животът е цялостният Бог; в него влиза и Смъртта, а не в Смъртта – Животът.

Само когато живеем за Любовта, работим за Мъдростта и се молим за Истината, ще имаме Свобода, т.е. Богоживот.

И вече няма да казваме: „Господи, да се отворят очите ни.“ (Матея 20:33)

Тъгата на Небето е свободата на земния човек!

 

Още от броя
AXIS LIBRI (6/1994) Посланието е идея за обожествяване! The Message is the Idea of Man Becoming Divine! Логосът е Синовнос ... Проглас (6/1994) Животът е отречена смърт! Посланията са воля на Небето за духовния живот – зов за завръщане! Настоящото Послание утвърждава ново битие. То пулсира като духовна вълна &ndash ... Послание на Планетния Логос за 1994/95 година   На 21/22 декември започва Новата астрономическа година. На Космично бдение в храма на Планетния Логос са призовани Синовете на служението, Посветените мъже и Децата на Ден ... Посланието и Зодиака (6/1994) Зодия Послание Евангелие Агни йога Искане Козирог 1 Лука 8: 5-8 43 ... Слово върху Посланието (6/1994) Посланието е идея за обожествяване! Мили приятели, деца на Деня! Денят беше започнал, за да прави своя кръговрат. Благословията, която имате, е пътят ви; пътят, който ходите, е делото ... Логос, Духовни вълни, Учения Логосът е Синовност, Духовната вълна е степен, Учението – воля на Всемирния! Несменният, Който дава Своите пулсации за нашия живот, Планетният Логос, е винаги с нас, защото Той е ... Окултизъм и Мистицизъм - Неоплатонизъм Неоплатонизъм Нека боговете дойдат до мене! Плотин Предстои да разгледаме учението на Плотин, наречено от официалната философска мисъл Неоплатонизъм. Това учение, в което се д ... Школата върху Агни Йога (6/1994) Върху Агни Йога 22. Няма по-несправедливо съждение от това, основано на очевидно действие. Откривайки едно предполагаемо следствие, хората губят нишката на действителността. Учени ... И твой един син, Българийо... Времето е в нас и ние сме във времето! Левски От изконни времена и досега човекът е най-мистичната и най-реалната жертва пред олтара на свободата – свобода от грях, свобода от ...