Интервю с Ваклуш Толев (3/2000)

Арxив | брой 3 / 2000

 

Г-н Толев, на 1 ноември 2000 г. открихте първия Дом на Мъдростта в гр. Пловдив. Ще има ли други такива Домове, какво е тяхното бъдеще в Третото хилядолетие?

 

Идеята е не да се правят чудеса. Идеята е да няма чудо, а духовни реалности, които приложната молитвеност иска и усвоява. Знамение трябва да бъде Домът на Мъдростта със своя олтар Книгата на Живота, т.е. съзнанието на Бога.

Който може да направи Книгата на Живота олтар – дом е вече на Мъдростта. А това той може да придобие само с Учението Път на Мъдростта. Това не е пътят до Делфийския храм, не е пътят до Йерусалимския храм, до Капитолията, до които и да са богомолни огнища и сакрални церемонии, които събираха човеците по изповед или кръв, по заклинания или жертва. Това е служение без себе си! И не го търсете вън от себе си. Тези предишни сборища унифицираха общност, Христос обаче каза: Аз дойдох да разделя. Пътят на Мъдростта казва: Дойдох да освободя! Формулата за утешението е изживяна.

С Книгата на съществуването бяхте с всички и градихте храмовете на сродяването;

С Книгата на акашите минахте обучението и градихте взаимностите на многохрамието;

С Книгата на Живота вие сте само с Него, Който е всичко. Това е един Дом в многодомието.

Колкото печата може да снемете от Книгата на Живота, толкова Домове изградете.

Така че Децата на Деня в Третото хлядолетие нека се осъществяват в идеята за Бога – като зрими теогони!

 

Как ще коментирате организираните от Дома на Мъдростта 13 тематични дни?

 

Това е идея достойна за възхищение. Нека изпълнението не я лиши от величие и бъдеще. С пожелание за отговорно Служение!

 

Още от броя
Обръщение (3/2000) На Общество Път на Мъдростта по случай Рождеството Към Децата на Деня, Воинството на Любовта и поселниците на Третото хилядолетие! ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! Той дойде пре ... Интервю с Ваклуш Толев (3/2000)   Г-н Толев, на 1 ноември 2000 г. открихте първия Дом на Мъдростта в гр. Пловдив. Ще има ли други такива Домове, какво е тяхното бъдеще в Третото хилядолетие?   И ... Дни - празници на Общество Път на Мъдростта   7 януари – Ден на Рождеството Рождеството е Път на обожествяване!   13 февруари – Ден на сп. „Нур“ Нур е свет ... AXIS LIBRI (3/2000) Битката между мисъл и откровение е битка за очовечване и за обожествяване! The struggle between thought and revelation is a fight for huma ... Проглас (3/2000) Дайте на света името на Богобъдното изповедание! Зримият теогон – човекът бог в развитие, ще бъде тревогата на Третото хилядолетие. Започва битката между очовечването и обожествя ... Битката между мисъл и откровение Битката между мисъл и откровение е битка за очовечване и за обожествяване! Човечеството е навикнало да живее с традиционност и с отъпкани пътища. Но не може да влезе в Третото хилядоле ... Послание на Присъствието (Върху Агни Йога) (Върху Агни Йога) Бях, за да Ме няма! Няма Ме, защото бях: Възкресението! Отговорността е първият белег, с който трябва да се влезе в Служението. Доколко зрелостта го е поставила ... Пътят на Кундалини (продължение) (Продължение) Пътят на Кундалини е доктрината на Живота! Енергиите, които слизат, инволюционните, са в ниските полета – първи център, втори център, трети център. В четвърти ... Рождеството Христово Живейте Христос не като празник, живейте Го като вътрешен Бог! Неуморността на Децата на Деня прогонва всеки облак от съмнение във великото служение на Оня Син, Който преди 2000 години ... Откриване на Дома на Мъдростта Мъдростта не казва: „Двери, отворете се!“ Мъдростта отваря двери! Мили Деца на Деня! Онази йерархия, която човешката душа мина, това, което като поселници на Земята се е ос ... Дом на Мъдростта (Пловдив 4000, ул. „Йоаким Груев“ 43, тел.: 032/628 990) представя 13 тематични празнични дни от 18.12. до 30.12.2000 г.   ...