Интервю с Ваклуш Толев по случай 13-я Събор (2/2003)

Арxив | брой 2 / 2003

 

Г-н Толев, тазгодишншят Събор е под знаците на числото 13 и Посланието на Бдението. Каква е връзката между тези два знака?

От опит и интуиция общоприето е, че числото 13 е фатално, т.е. съдбовно (особено ако се съчетае с деня да е петък). Това е вярно, тъй като то носи най-висшата енергия и е число на Сатурн – баща на Мъдростта, и събрано нумерологично дава 4, четворката – Разпятие и Възкресение. Затова за посветените то е най-благодатното число.

13 кореспондира с Посланието на Бдението, т.е. че синът намира Бащата, а Денят на оробителя свърши! Така че тук въпросът не е до знаци, а до енергии, които творческият процес много бавно дефинира.

Тайнство ще бъде да се Самокръстите в 13 Събор – в Пътя на Учението на Мъдростта!

 

На 7-ми януари навършихте 80 години. Какво бихте сам си пожелали да се случи на 8-мия семинар в Родопите, в рамките на Събора?

Осмицата е идея за равновесие в стабилитет за олтара на Учението. Единственото нещо, което бих си пожелал, е да видя Децата на Деня в служение без Себе си! Подчертавам – без Себе си! Защото напоследък някои забравиха думите ми: Само смирението не е обидило съдбата и Господа! Иначе как да оценим, че това е свобода, т.е. живот в Бога (в енергията на Диханието)?

Аналогът е, че Жертвоприносителят е самата жертва!

 

Как на Събора Децата на Деня да искат зрение за будност и слух за знание?

Съборът е социална клада на Учението, а знанието и будността се учат на семинарите. Как? Чрез Посланията! Затова Посланията имат названия – характеристика; чрез тях Децата на Деня трябва да намерят своето предназначение, а то е знание, усвоено с духовно слушане (не послушание).

Това е да бъдеш, а не да имаш!

Още от броя
AXIS LIBRI (2/2003) Със Самокръщението правим Възкресение, с Единосъщието – Съсътворителство! Through Self-christianization we realize Resurrection, thr ... Проглас (2/2003) Човекът – бъдещ Бог и бъдеща Вселена! Кръст на отговорност е Пътят на човека бог в развитие от Самокръщението до Съсътворителството! Това е нова идея! Идея, която „краде&ld ... Самокръщение, Единосъщие, Съсътворителство (2/2003) Със Самокръщението правим Възкресение, а с Единосъщието – Съсътворителство! Не можем да отвърнем очи назад, когато имаме белязан път и кръст за отговорност; когато идеите на У ... Върху Посланието на Бдението Повеления и Искания (2/2003) Повеления и Искания „Ето, всичко ново творя!“ (Откровение 21:5) В Мировото съзнание има едно велико тайнство – това тайнство е Посланието. Посланието е духов ... Боговластие, Себевластие, Безвластие (2/2003) Боговластникът ще е Сътворител, Себевластникът – Съсътворител! Не можем да отминем благодатта, която бе дарена за Децата на Деня с Посланието на Бдението; не можем да не призн ... Пресконференция Ден и дом на безсмъртните българи (2/2003)   Ваклуш Толев: Искам да Ви благодаря, че сте надмогнали всекидневието с оглед на това, че винаги има олтар, от който да се вземе причастие за Път и Единосъщие! Добре дошли! ... Среща на Ваклуш Толев с Майкъл Кремо (2/2003)   Ваклуш Толев: Радвам се! Радостта е усмивка на Мъдростта, г-н Кремо! Да позволим на Вас, нашия събожник, да бъде от сърце приет в една земя, наречена България, и в едно ... Интервю с Ваклуш Толев по случай 13-я Събор (2/2003)   Г-н Толев, тазгодишншят Събор е под знаците на числото 13 и Посланието на Бдението. Каква е връзката между тези два знака? От опит и интуиция общоприето е, че числото 1 ...