Проглас (2/2003)

Арxив | брой 2 / 2003

Човекът – бъдещ Бог и бъдеща Вселена!

Кръст на отговорност е Пътят на човека бог в развитие от Самокръщението до Съсътворителството! Това е нова идея! Идея, която „краде“ бъдеще – освобождава затворения от гробницата.

Тайната на смъртта, носителка на безсмъртието, е не само преселяването. В този смисъл Самокръщението е тайнство за Богоживот!

Само чрез тайнството Самокръщение ние можем да разберем изворното начало на творчеството в Хаоса и как се изкупва мировото страдание!

Самокръщението е воля за Единосъщие, което те прави съпричастен в Сътворение и бъдно Съсътворителство. Затова Христос ще каже: Преди да бъде Авраам, бях Аз! и ще добави: Аз и Отец едно сме!, т.е. дава свобода от догма и скепсис.

Това вече е нова култура. Можем ли да оставим Твореца в гроб?! Единосъщието е твоето чакано утре!

Предназначеният като Единосъщ няма страх да носи отговорност за Съсътворителя!

Още от броя
AXIS LIBRI (2/2003) Със Самокръщението правим Възкресение, с Единосъщието – Съсътворителство! Through Self-christianization we realize Resurrection, thr ... Проглас (2/2003) Човекът – бъдещ Бог и бъдеща Вселена! Кръст на отговорност е Пътят на човека бог в развитие от Самокръщението до Съсътворителството! Това е нова идея! Идея, която „краде&ld ... Самокръщение, Единосъщие, Съсътворителство (2/2003) Със Самокръщението правим Възкресение, а с Единосъщието – Съсътворителство! Не можем да отвърнем очи назад, когато имаме белязан път и кръст за отговорност; когато идеите на У ... Върху Посланието на Бдението Повеления и Искания (2/2003) Повеления и Искания „Ето, всичко ново творя!“ (Откровение 21:5) В Мировото съзнание има едно велико тайнство – това тайнство е Посланието. Посланието е духов ... Боговластие, Себевластие, Безвластие (2/2003) Боговластникът ще е Сътворител, Себевластникът – Съсътворител! Не можем да отминем благодатта, която бе дарена за Децата на Деня с Посланието на Бдението; не можем да не призн ... Пресконференция Ден и дом на безсмъртните българи (2/2003)   Ваклуш Толев: Искам да Ви благодаря, че сте надмогнали всекидневието с оглед на това, че винаги има олтар, от който да се вземе причастие за Път и Единосъщие! Добре дошли! ... Среща на Ваклуш Толев с Майкъл Кремо (2/2003)   Ваклуш Толев: Радвам се! Радостта е усмивка на Мъдростта, г-н Кремо! Да позволим на Вас, нашия събожник, да бъде от сърце приет в една земя, наречена България, и в едно ... Интервю с Ваклуш Толев по случай 13-я Събор (2/2003)   Г-н Толев, тазгодишншят Събор е под знаците на числото 13 и Посланието на Бдението. Каква е връзката между тези два знака? От опит и интуиция общоприето е, че числото 1 ...