Проглас (2/2004)

Арxив | брой 2 / 2004

Тайната на Битието е: Да бъдеш, не да имаш!

Само Бог живее! Той не е реформатор, Той е Творец!

Той е воля за Сътворение и Път за обожествяване – като доктрина на Учението Път на Мъдростта.

Затова Човек, не човекът, няма да престане да търси Бог – докато намери Бога. Бог като Мирово съзнание, не като изповядана сила или олицетворено име. Съзнание, което от Хаоса ражда; или еманира, атомира; или е Воля, която създава света! Така различните концепции ще дават отличаващи се оценки на Битието, Небитието и Пакибитието.

За нас Бог Отец, условно, е името на Твореца; на Нищото, на Безпричинната причина; на Битието. И Той не възкръсва, защото е нероден!

Сътвореният Адам и роденият Йешуа се срещнаха на Голгота, водени от Еволюцията, като път на съвършенството, както каза Христос: Бъдете съвършени, както е съвършен вашият Отец!

Затова приемаме, че Еволюцията е човешкото наименование на Светия Дух в жизнеността ни!

Още от броя
Интервю с Ваклуш Толев По случай Втория цикъл на Съборите (2/2004) По случай Втория цикъл на Съборите   Г-н Толев, каква е идеята да се започне нов, Втори цикъл на Съборите на Общество Път на Мъдростта? Идеята е потребата от числот ... AXIS LIBRI (2/2004) Тайната на Битието е: Да бъдеш, не да имаш! The secret of Being is: To be, not to possess! Битие има с ... Проглас (2/2004) Тайната на Битието е: Да бъдеш, не да имаш! Само Бог живее! Той не е реформатор, Той е Творец! Той е воля за Сътворение и Път за обожествяване – като доктрина на Учението П ... Битие, Небитие, Пакибитие (2/2004) Битие има само в Отец! Дарованието, харизмата над човека от страна на Възкръсналия и Неговия Отец е толкоз безмерна, че ние нямаме основание да не бъдем щедри! Нека с възможностите ... Послание на Битието – Повеления и Искания (Допълнение) (2/2004) (Допълнение) Радвайте се! Аз победих света! Казал съм, че радостта е усмивка на Мъдростта. А Мъдростта стана школа – Път. И нейната жизненост не може да бъде определена ... Послание на Битието Евангелия (2/2004) Евангелия Радвайте се! Аз победих света! Тази година Посланието на Планетния Логос ни извика на Битие. А Битие се прави, когато овладеете сила, която създава, която ражда, коя ... Интервю в ТВ „7 дни“ по повод филма „Пътят на Мъдростта“ (2/2004)   Албена Димитрова: На Ваклуш Толев: Добре дошъл!Радвам се, че така бързо се отзовахте. Ваклуш Толев: Лично нося благодарност за Вашата покана и към Вашето студио. Благод ... СЪДЪРЖАНИЕ (2/2004) Интервю по случай Втория цикъл на Съборите Axis Libri Проглас Битие, Небитие, Пакибитие Послание на Битието – Повеления и Искания Послание на Битието &nda ...