Десети семинар Откриване (3/2005)

Арxив | брой 3 / 2005

Откриване

Член от Конституцията на битието е „Аз и Той сме едно“; Планетната социология е „Няма зло, има нееволюирало добро!“

Скъпи Деца на Деня! Някога, преди много години, бях казал, че радостта е усмивка на Мъдростта! Толкоз ми е радостно! А толкоз плодно е Дървото на Мъдростта! Наистина живителен и отговорен е Пътят на Служението ни и вашето предназначение днес и в тези дни, за които дойдохте, за да бъдете в купола на Мъдростта пред Онзи, Който е сега и във всички времена!

Честито ви Десетият семинар от Съборите, от нашата свещена 13-на бройност в Служението ни на Всемирността! Затова и Посланието беше казано, че е Всемирно, че е в Мировото Служение. Нека Съборът да мине под наслова: „Сакралната революция – Ново поколение“. Децата на Деня наистина са родени из утробата на сакралната революция Път на Мъдростта!

Денят ви да бъде благословен! Отговорността ви, ведно с будността, да приложи чаканото дарение, което безспорно вече носите като Деца на Деня, които казах – нито са апостоли, нито са само ученици, а са освободители. Идеята на Учението на Мъдростта е идея за свобода, идея която е могла чрез Самокръщението да направи Възкресение! Учението в безспорност даде това, което тази година в разгледаните теми имахте – не само сакралната революция, но Единосъщието като култура. Защото това е победа на Духа над материята. Но знайността на Духа не може да бъде в ложето на отживените култури на традициите вече. Затова Децата на Деня са освободители, а не вестители!

Традицията... Аз често казвам, че тя е гробар. Но традицията има едно задължение – да даде лик на това, което се нарича еволюция. Тази година ние този лик го сменихме. Не за да правим многолики богове, а защото еволюцията трябва да бъде водена от сакралната революция.

  • Децата на Деня са Новото поколение, в чиято утроба в сакрално служение се роди Пътят на Бъдещето!

Бъдете благословени! Носете отговорността, че сте обречени в една сакралност, а не в това, което човечеството още влачи: обявен за грешник един безгрешник – човекът. А ние казахме, че човекът е бог в развитие. Сложихме Конституция на битието с член: „Аз и Той сме едно!“; сложихме и една Планетна социология: „Няма зло, има нееволюирало добро!“ (това на един разговор на професорско ниво, когато някой се оплаквал от деня на бедите, наш съмишленик казал; и човекът останал няколко минути не само в стрес, а в своето бъдно съновидение – идея за свобода!) Така че както член от Конституцията на битието е „Аз и Той сме едно!“, така нашата Планетна социология има надписа „Няма зло, има нееволюирало добро!“

От сърце ви благодаря и ви моля – нека да бъде плоден вашият престой тук в това, за което сме отделили себе си! Защото, за да направим Служение за света без Себе си, себе си отделихме от света!

Да няма скръб, която може да ни смути! Отдавна Стената на плача е разрушена от насилието на социалните революции. Бях там, има един къс от нея, който служи на онeзи, които са закъснели в своята еволюция.

Плоден ден! Плодни дни! Творческо виждане и отговорно Служение!

Деца на Деня, позволете ми да ви живея в своята родена радост – Учението Път на Мъдростта!

Добре дошли! Започвайте работа!

 

31.07.2005 г., Родопа планина, Студенец, ПБ „Строител“

Още от броя
AXIS LIBRI (3/2005) Учителството е история без автор! Teachership is a history without an author! Домът на Мъдростта е скр ... Отговорността на Мировия учител и поведението на учениците (3/2005) Учителството е история без автор! Скъпи Деца на Деня! Тази щедрост, която Небето ни дари, и тази отговорност, с която живяхме, ще си позволя с една лекция за Учителството, или отгов ... Приветствие в Дома на Мъдростта (3/2005) Домът на Мъдростта е скрижала на Бъдността! Скъпи Деца на Деня, бъдете благословени с предназначението си! Нека този Дом на Мъдростта да бъде скрижала на Бъдността във вашето велико ... Откриване на Събора (3/2005) Слово Децата на Деня не са вестители – те са освободители! Добър ден, уважаеми госпожи и господа! Добър ден, мили приятели! Добър ден, скъпи Деца на Деня! Честит г ... Десети семинар Откриване (3/2005) Откриване Член от Конституцията на битието е „Аз и Той сме едно“; Планетната социология е „Няма зло, има нееволюирало добро!“ Скъпи Деца на Деня! ... 2-ри събор от II цикъл Заключително слово (3/2005) Заключително слово Децата на Деня са Служение! Добър ден, скъпи Деца на Деня! Радостта наистина е усмивка на Мъдростта. И в молитвата ни е сложено, че сега и във всички времен ... Среща на Ваклуш Толев с Децата на Деня от регион Варна (3/2005) „Alea iacta est!“ – Жребият е хвърлен! Добър ден, скъпи Деца на Деня! Има радости, които не могат да бъдат заменени. Затова съм казал, че радостта е усмивка на Мъд ... Интервю с Ваклуш Толев ТВ Канал 3 (3/2005) ТВ Канал 3   Таня Иванова: Здравейте, уважаеми зрители! С особено вълнение започва новият сезон на нашето предаване „Честито“. А за мен лично това е 30-ият се ... Наука и Мъдрост (3/2005) Науката работи с миналото – за да изведе бъдеще; Мъдростта работи за бъдещето – за да остави минало! Път се ходи с отговорност, Служение се прави с жертва, Битие се о ... Откровението като съзнание (3/2005) Откровението е наука за Живота! Когато смъртта е дала един знак – знанието, Откровението е дало една наука, която се нарича Живот. И Децата на Деня трябва да победят смъртта к ...